Tenniskids


Algemeen: Jarenlang trainden kinderen op dezelfde wijze als volwassenen. Op een hele baan en met de bekende gele ballen. Tegenwoordig tennissen kinderen volgens de Tenniskids methode. Dat betekent dat de oefeningen zijn afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen zodat ze het spel zo snel mogelijk leren spelen. Vanuit het spelen van het spel ontstaat de motivatie om meer te leren. De verschillende fases die een kind doorloopt zijn Rood, Oranje en Groen. Bij elke fase hoort een andere baangrootte en balsoort. Zo leren kinderen de juiste techniek, kunnen ze al heel jong wedstrijdjes spelen, hebben ze succeservaringen en plezier en ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn. Kijk ook eens bij www.tenniskids.nl.

http://www.jeugd.tvvierlingsbeek.nl/wb/media/tenniskids.png

Ook de puntentelling is hieraan aangepast. In het kort:
Rood: losse punten tellen (dus geen games) tot 7;
Oranje: in de  vorm van 2 gewonnen tiebreaks tot 7 met 2 punten verschil;
Groen: in de vorm van 2 gewonnen verkorte sets tot 4 met 2 punten verschil. Bij stand 4-4 en 3e set is het tiebreak tot 7 (met 2 punten verschil);
Geel: in de  vorm van 2 gewonnen sets. Bij stand 6-6 tiebreak tot 7 (met 2 punten verschil).
Bij gelijke setstand, 3e set.

World Tour en Groene competitie: Bij de verschillende kleuren hoort ook een competitiesysteem, de World Tour en Groene competitie. De World Tour bestaat uit negen speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour. Zo’n 15.000 kids doen al mee aan de World Tour en Groene competitie.

Events: Naast de World Tour en de Groene competitie zijn er op het gebied van Tenniskids ook vele Events te spelen in Rood, Oranje en Groen. Events zijn wedstrijdactiviteiten die clubs organiseren en duren een dagdeel. Events zijn laagdrempelig en veel minder prestatief opgezet dan de open toernooien. Voor deze activiteiten geldt het toernooireglement niet.