Algemene informatie

Wanneer je lid bent van TC Smash...

  • Kun je tennissen en padellen van begin april tot het einde van het jaar (uitgezonderd competitieleden). Het begin en einde van het seizoen wordt bepaald door de weeromstandigheden (vorst e.d.).
  • Wordt je automatisch lid van de KNLTB en kun je deelnemen aan toernooien door heel Nederland.
  • Kun je deelnemen aan diverse competitie vormen. Junioren kunnen eventueel worden samengevoegd met leden op een andere vereniging.
  • Kun je je inschrijven voor tennis- en padelles op de banen van TC Smash.

Je kunt als lid vrij gebruik maken van onze banen. Een baan reserveren of vastleggen (“afhangen”) doe je digitaal via de ClubApp die je op je telefoon kunt installeren.

Het park is altijd toegankelijk, de kantine is in principe alleen door de week open vanaf 19.30 tot 23:00 uur. We vragen onze leden hiervoor één of enkele keren per jaar een bardienst te doen. Je ontvangt hiervoor een e-mail. Je kunt de kantine openen door de sleutel uit het sleutelkluisje te halen. Die hangt aan de ingang van de kantine. Je ontvangt automatisch een code als je kantinedienst hebt. In de kantine kun je alleen betalen met de PIN. Contant geld wordt niet aangenomen. Gemakkelijk en veilig voor onze vrijwilligers!
 
Naast het vrij tennissen kun je het hele jaar door meedoen aan activiteiten. De belangrijkste zijn de competities en de toernooien. Op “Toss avonden” heb je de mogelijkheid om te tennissen zonder van tevoren af te spreken. Er worden alleen dubbels en gemengd dubbels gespeeld. De organisatie deelt alle deelnemers in en je kunt verschillende partijtjes tennissen met wisselende medespelers.

Competitie

Een competitie speel je in teamverband op een bepaalde dag van de week. Een competitie duurt gewoonlijk 6 of 7 weken. Ze vinden plaats in het voorjaar en het najaar. Van april t/m juni en in september en oktober. Er zijn verschillende competitievormen. De bekendste zijn de heren, dames en mixed competitie. Er is een district en een landelijke competitie. En speciale competities voor jeugdleden. Voor alle competities geldt dat het doorgaat onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen zodat een team gevormd kan worden. In het najaar sturen we onze leden een mail over de competitie en kun je je opgeven voor het nieuwe jaar.

Toernooien 

Toernooien vinden het gehele jaar plaats, maar voornamelijk van juni t/m augustus. Er is dan elke week wel ergens in oost Zeeuws-Vlaanderen een zogenaamd ‘open’ toernooi waar je als KNLTB lid aan mee kunt doen. Bijna alle open toernooien kun je vinden via www.toernooi.nl. Via deze website kun je je ook inschrijven voor een toernooi. Bij de meeste toernooien kun je je inschrijven om te enkelen, dubbelen en/of mixen. Je kunt meestal in 2 of 3 categorieën inschrijven. Ons eigen Open tennis- en padeltoernooi vindt elk jaar plaats in week 32. Het duurt de hele week en het is het grootste evenement van onze vereniging. Voor junioren is er een speciaal jeugdtoernooi en voor 50 plussers wordt jaarlijks het 50 plus Event georganiseerd.
 
Clubkampioenschappen

De clubkampioenschappen vinden elk jaar plaats in september. Dit is eigenlijk ook een toernooi, maar dan alleen onder de eigen leden. In verschillende categorieën kun je clubkampioen worden. Traditioneel is dit toernooi wat losser dan open toernooien. Dat houdt bijvoorbeeld in dat er veel combinaties gemaakt worden tussen spelers van een lage en een hoge speelsterkte die dan samen gaan dubbelen of mixen. Het is vooral voor de lol!
 
Speelsterkte

Elke tennisser wordt ingedeeld in een speelsterkte. Deze wordt vastgesteld op basis van prestaties in wedstrijden bij KNLTB goedgekeurde competities en toernooien. De speelsterkte wordt vertaald naar een cijfer tussen de 1 en 9 dat is terug te vinden op de ledenpas. Als je net begint met tennissen wordt je ingedeeld in speelsterkte 9. Na een jaar wordt je vanzelf ingedeeld in de 8. Gewoonlijk speel je met en tegen spelers met een vergelijkbare speelsterkte. Wanneer je meespeelt met een officieel toernooi of in een competitie krijg je winst of verliespunten toegekend waardoor je kunt stijgen of dalen.

Ook voor padel ben je ingedeeld in een speelsterkte. Gewoonlijk is dit 1 punt lager dan je tennissterkte. Wanneer je meespeelt met een officieel toernooi of in een competitie krijg je winst of verliespunten toegekend waardoor je kunt stijgen of dalen.